PERSBERICHT Uitgeverij De Smitten

By 10/11/2017Dossier NGT
Boek cover Smitties

‘SMITTIES vieren feest’ nu ook in gebarentaal!
Prentenboek voor peuters en kleuters

Onlangs is er een nieuw product toegevoegd: ‘SMITTIES vieren feest’ is er nu ook in Nederlandse gebarentaal!
Samen met de getalenteerde verhalenvertelster Anka Uittenbogert hebben Christiane en Lizette Smit het boek ‘SMITTIES vieren feest’ nog visueler gemaakt. Nu kunnen ook dove en slechthorende kinderen kennis maken met het vrolijke stel, terwijl deze versie dankzij de stemvertaling door Marlijne Hemelaar (tolk Nederlandse gebarentaal) ook toegankelijk is voor horenden die (nog) geen gebarentaal kennen.

De SMITTIES zijn drie broertjes, twee zusjes en het liefste hondje van de hele wereld.Het vrolijke zestal bestaat naast hondje Boefie uit de sterke bikkel Bink, de relaxte Jimmy die dol is op eten, uitvinder Mik, de ondeugende Joy met haar onafscheidelijke teddybeer en lieve Lulu, die van roze en blingbling houdt. Het peuter/kleuterconcept is bedacht, geïllustreerd en uitgegeven door De Smitten, de Amsterdamse zussen Christiane en Lizette Smit.

De kracht van de SMITTIES-boeken is dat ze tekstloos zijn en dat volwassenen en kinderen er zelf verhaaltjes bij kunnen maken, die ze kunnen veranderen wanneer ze maar willen. Voorlezen en lezen met SMITTIES-boeken prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat bij kinderen en stimuleert interactie. Dat is belangrijk voor alle kinderen, ongeacht wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Op dit moment bestaat hun peuter/kleuterconcept nog uit tekstloze kijkverhalen, later volgen knuffels, spelletjes, een kledinglijn, serviesgoed, etc. Het afgelopen jaar zijn met succes de boeken ‘SMITTIES vieren feest’ en ‘SMITTIES zijn vies’ uitgegeven, naast een digitale versie van het verhaal ‘SMITTIES kiezen Boefie’ die op de website is te zien.

Nieuwsgierig geworden?
Neem een kijkje op www.smitties.eu, Link www.smitties.eu/nl/product/1/smitties-vieren-feest

De volledige gebarentaalversie van ‘SMITTIES vieren feest’ duurt ruim zestien minuten en is verkrijgbaar op USB-stick via de webshop van De Smitten voor € 9,99.
Wie het boek erbij wil, betaalt voor beide uitgaven samen slechts € 14,99.

Meer over Anka Uittenbogert vind je op www.gebarenster.nl

 

Uitgeverij Smitties logo

wethouder frankeweg 33 II 1098KX amsterdam
020 6938607 06 13308161
info@smitties.eu
www.smitties.eu

www.facebook.com/Smitties-1714432852144977/

Jacqueline

Author Jacqueline

More posts by Jacqueline